Ankara’da burun estetiği, 2025 yılında ne kadar oluyor? Burun estetiği veya burun ameliyatı diğer adıyla rinoplasti, burnun yüzle uyumunu artırmak ve hastaların nefes alma problemlerini gidermek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Burnun yüz oranlarına uygun olarak yeniden şekillendirilmesi, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan önemlidir.
Rinoplasti Nedir? Kimler Yaptırabilir?
- Burnunun büyüklüğünden veya şeklinden rahatsız olanlar
- Burun kemiği eğri olanlar (deviasyon problemi)
- Nefes alma sıkıntısı yaşayanlar
- Geçmişte burun travması/geçmiş burun ameliyatı olanlar
Doğal görünümlü bir burun estetiği için, hastanın yüz oranları detaylı analiz edilir. Göz ve dudak açısı, çene hattı gibi yüz hatlarıyla uyum sağlanarak planlama yapılır. Hastaların istekleri de dikkate alınarak en doğal ve estetik sonuç hedeflenir.
Horlama problemlerinizin dışında başka nefes alma problemleriniz de varsa, muhtemelen burnunuzda kıkırdakla ilgili bir sorun vardır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz: https://dresinyalcinkaya.com/hizmetler/burun-egriligi-ameliyati-septoplasti/
https://www.youtube.com/watch?v=mXnlFdE8Uow
Kadın ve erkeklerin çoğu burun estetiğini daha hoş bir görünüme sahip olmak amacıyla tercih eder. Rinoplasti talep eden bireylerin başlıca nedenleri şunlardır:
- Burnun yüz ile orantısız derecede büyük veya küçük olması
- Profilden bakıldığında burun sırtında kemer bulunması
- Önden bakıldığında burun yapısının geniş görünmesi
- Burun ucunun düşük veya sarkık olması
- Burun ucunun kalın ya da geniş yapıda olması
- Burun deliklerinin normalden geniş olması
- Burnun sağa, sola veya her iki yöne eğik olması
- Burun kökünün basıkken ucunun iri olması ya da tam tersi durumda olması
- Daha önce yapılmış bir burun ameliyatı sonrası oluşan estetik sorunlar
Bu tür durumlar için yapılan estetik müdahaleler, hastaların genel görünümünden memnuniyet duymalarını sağlar ve özgüvenlerinde artışa neden olur. Bilimsel çalışmalar, bu memnuniyetin sosyal ilişkiler ve iş yaşamına da olumlu etkiler sunduğunu göstermektedir.
2) Travmaya Bağlı Deformasyonlar:
Eğer bir kaza sonucu burnunuzda şekil bozukluğu meydana geldiyse, cerrahi müdahale ile burnunuzun eski formuna kavuşturulması mümkündür.
3) Solunum Problemleri:
Ciddi burun eğrilikleri nedeniyle nefes alma zorluğu yaşayan bireylerde, septoplasti, konka küçültme işlemleri ya da kıkırdak yetmezliğine bağlı valf onarımları gibi fonksiyonel cerrahi tekniklerle bu sorunlar çözülebilir.
BURUN ESTETİĞİNDE KULLANILAN CERRAHİ TEKNİKLER
Burun estetiği operasyonları genellikle genel anestezi altında yapılır çünkü lokal anestezi ile hasta konforunu sağlamak zordur. Genel anestezi, tansiyonun kontrol altında tutulmasına ve kanamanın azaltılmasına olanak tanır. Ancak bazı küçük düzeltmeler lokal anestezi ile de gerçekleştirilebilir.
Burun estetiği ameliyatlarında dört temel cerrahi teknik uygulanmaktadır ve bu tekniklerin iyileşme süreleri birbirinden farklıdır:
1. Açık Teknik:
En sık kullanılan yöntem olan açık teknikte, burun deliklerini ayıran kolumella bölgesine küçük bir kesi yapılır ve burun ucu derisi kaldırılarak altındaki kemik ve kıkırdak yapılar şekillendirilir. Bu teknik, cerraha burun yapısına tam hakimiyet sağladığı için detaylı ve hassas düzeltmeler yapılmasına olanak tanır. Dikiş izleri genellikle bir yıl içinde silik hale gelir ve fark edilmez.
2. Kapalı Teknik:
Bu yöntemde kesiler burun deliklerinin içinden yapılır, bu da dışarıdan iz kalmamasını sağlar. Ancak burun ucuna tam erişim sağlanamadığı için detaylı şekillendirmeler yapılamaz. Burun ucu müdahalesine ihtiyaç duyulmayan hastalarda kullanılabilir, fakat günümüzde popülaritesi azalmıştır.
3. Doğurtma Tekniği:
Bu yöntemde burun içinden yapılan paralel kesilerle kıkırdaklar dışarıya alınarak şekillendirilir. Açık teknikteki kadar kontrol sağlanabilir, üstelik dışarıdan kesi yapılmaz. Ancak kesilerden biri, burun ucunu destekleyen “scroll area”ya yakın olduğu için, bu bölgenin zayıflaması durumunda burun ucu düşebilir. Bu nedenle, operasyon sonunda bu alanın yeniden yapılandırılması önemlidir.
4. Modifiye Doğurtma Tekniği:
Bu yöntem, açık teknik gibi burun ucunun net bir şekilde görülmesini sağlar; ancak kolumella bölgesinde iz bırakmaz. Ayrıca klasik doğurtma tekniğindeki gibi ikinci bir kesi yapılmadığı için burun ucu destek yapıları korunur. Dr. Kamburoğlu’nun geliştirdiği bu teknik, 2014 yılında Aesthetic Plastic Surgery dergisinde yayımlanarak uluslararası kabul görmüştür.
Modifiye doğurtma tekniği, daha önce burun ameliyatı geçirmemiş hastalarda tercih edilebilir. Ancak asimetrik burun yapıları, önceden geçirilmiş cerrahiler veya çok dar burun delikleri gibi özel durumlarda uygun olmayabilir. Açık teknik ise genellikle daha geniş bir hasta kitlesi için uygundur. En önemli nokta, her hastaya özel olarak uygun cerrahi yöntemin belirlenmesi ve cerrahın her iki teknik üzerinde de uzmanlığa sahip olmasıdır.
Rinoplasti Sonrası Sık Sorulan Sorular
1. Ameliyat Sonrası İyileşme Süresi Ne Kadar?
- Ameliyattan sonra ilk 1 hafta burun ateli kullanılır.
- Morluk ve şişliklerin inmesi 2-3 hafta sürebilir.
- Tam iyileşme ve son şeklin oturması 6 ay – 1 yıl arasındadır.
2. Rinoplasti Doğal Görünür mü?
- Tecrübeli bir cerrah ile yapılan rinoplasti sonucunda doğal ve yüzle uyumlu bir burun elde edilir. Bu sektördeki en yeni teknolojiler ve 15 yılı aşkın deneyimimizle, aynı zamanda LÖSEV – LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’nin desteğiyle profesyonel ekipmanlarla donatılmış durumdayız. Müşterilerimize hem profesyonel tedavi hem de doğal görünümler sunuyoruz.
3. Burun Estetiği Fiyatları Ne Kadar?
- Rinoplasti fiyatları; doktorun deneyimi, ameliyat türü, hastane seçimi gibi faktörlere göre değişir. Burun estetiği fiyatı, burnunuzun durumuna göre değişiklik göstermektedir. Daha önce bir ameliyat geçirmiş olmanız, kıkırdak ve burun kemiğinin yapısı gibi faktörler fiyatı etkileyebilir. Her hastanın durumu farklı olduğu için net fiyat muayene sonrası belirlenir. Ancak genel olarak rinoplasti ameliyatı fiyatı 2000 – 3000 USD arasındadır.
- Daha detaylı bilgi öğrenebilmek için burada okuyabilirsin https://dresinyalcinkaya.com/blog/